Posted on: 12.05.2020 Posted by: silentuser Comments: 0
дизайн за баня в еклектика

Декорацията и обзавеждането на банята преди всичко е въпрос на вкус и предпочитания. Всеки елемент е важна част от интериора, но все пак е важно и правилното съчетание на плочките, мивката, душ кабината или ваната, смесителите и аксесоарите. Накратко казано да хармонизираме визията на банята с обзавеждането.

Ако се чувствате различен, харесвате провокациите и обичате да се отличавате по интелигентен начин, то еклектичният стил в интериорния дизайн, може би ще се окаже верния стил за вас.

Първото правило на Еклектичен стил? Няма правила. Този стил представлява най-добрия жанр в свободния дизайн. Интериорните решения в този стил съдържат безкраен океан от мисли, идеи и концепции, т. е. замисълът като цяло може да бъде много прост, но и много сложен. Може да се съпоставят антики с лъскави модерни предмети, брилянтни цветове с приглушени такива, както и влияния от всички краища на земното кълбо. Еклектичният стил поставя на пиедестал най-вече всичко онова, което е уникално и неочаквано като празнува изкуството на изненадата.

Да реализираме еклектичен стил в банята може да стане по-всевъзможни начини и един от тях е като изберете контрастни модели плочки за пода и стените. По този начин ще получите красив акцент с бялата санитария като мивка, моноблок и вана.

Ако се лутате и колебаете какъв тип вана да изберете, ще се опитаме да ви помогнем с малко повече информация за видовете вани.

Разбира се, подобно решение всеки трябва да вземе сам за себе си, предвид собствените си предпочитания, но често пъти това е въпрос и на бюджет. Първото изискване за монтаж на вана е тя да заема не повече от една пета или около 20% от квадратурата на банята. Или казано накратко, ако сте харесали вана с размери 170х75 см. това прави приблизително 1.3 м2. В такъв случай банята ви не трябва да бъде по-малка от 6.5 квадратни метра. Ако вашето помещение е по-малко се ориентирайте към ъглова вана или душ кабина. Иначе рискувате ваната да заеме огромно пространство и да не може да се насладите на замислената от вас еклектика. И не подценявайте факта, че има много случаи в които банята се ползва от двама членове на семейството. Така че не забравяйте, че освен оригинален дизайн за баня, на първо място е нейната практичност и комфорт за всички членове на семейството.

Синият цвят – популярен избор за интериора на банята

Синият цвят е един от най-обичаните и използвани цветове в банята и за това, разбира се, си има основателна причина. Известно е, че той символизира чистота. За да получите еклектика в дизайна на банята си може да го комбинирате с оранжево, зелено и дори жълто. Безспорно на пазара в момента има всякакви марки, модели и разновидности обзавеждане за баня. Няма да ви е трудно да откриете черна мивка, моноблок и дори черна вана. В зависимост от предпочитанията ви дори може да избирате между черен мат и гланцово покритие. Тази черна санитария лесно може да се комбинира и със станалите популярни напоследък черни смесители за мивка и душ.

Ето че накратко разиграхме няколко възможности за постигане на приемлива еклектичен дизайн на банята.